Tips ICT

Online op jouw vakantieadres; weet je zeker dat je dit veilig doet? Test hier jouw kennis.

U wilt ook WiFi boven of op zolder? Zonder extra draden te trekken zijn er diverse mogelijkheden om dit te realiseren en relatief betaalbaar. Lees hier meer.

Heeft u ook een gratis virusscanner? Deze scans speuren veelal puur op virussen maar laten daarbij wel malware en spyware buiten beschouwing. Zonder extra maatregelen lopen ondernemers het gevaar dat ze onbewust en onbedoeld gevoelige informatie delen. Wilt u geen risico lopen, kies dan voor een managed antivirus en om het dan toch compleet te maken; laat uw IT partner dit voor u doen, heeft u er geen omkijken naar.

Weet dat u bij phising en skimming uw eigen risico lager is geworden, mits u aantoont zorgvuldig te hebben gehandeld? Lees hier meer.

Windows 10 update automatisch. Dit is uit te zetten, zodat u zelf bepaalt wanneer u Windows 10 geüpdatet wilt hebben. Meer weten? Bel ons wij helpen u graag.

Via remote management bent u altijd up-to-date en goed beveiligd. Ook een backup wordt gemaakt wanneer u dat wilt. U heeft dan een zorg minder en altijd snel hulp onder bereik.

Vakantie heerlijk weg en toch overal bereikbaar. Let echter op met wifi in het buitenland. U geeft meer prijs dan u denkt. Meer weten? Klik hier.

U heeft het vast wel gezien: een Windows icoontje rechtsonder op uw taakbalk. Door hier op te klikken kunt u vast uw eigen Windows 10 versie reserveren. Onze tip: installeer niet direct op 29 juli, maar een maandje later. Dan zijn er vast nog wat onvolkomenheden uit gehaald :-).

Een gekke ICT tip, maar wil je een cruise maken op het eerste cruiseschip dat veel, heel veel ICT features aan boord heeft: klik hier.

Een nieuwe traditie in ICT land: 31 maart is wereld back-up-day; heeft u al een back-up gemaakt?

Uit de testen van Kassa blijkt dat Gdata een betaalbare beveiliging is tegen virussen. Iterium kan Gdata voor u installeren.

Een dualbandrouter zorgt voor een goede wifi-verbinding in huis zonder dat u last heeft van het netwerk van uw buren.

Gebruik Mozilla of Explorer tijdelijk als browser om uw bankzaken mee te doen; Google Chrome en Safira van Apple zijn op dit moment niet veilig bij het gebruik van het https-links.

Stel uw browser zo in dat bij het afsluiten alle cookies en data worden verwijderd. Dit zorgt er voor dat uw PC/laptop snel blijft. Toch nog last van een langzame PC/laptop? Klik dan bij bureauaccessoires op systeemwerkset en vervolgens op defragmentatie.

Schoon eenmaal per jaar uw computer/laptop door het uitvoeren van een herinstallatie. Dit laat uw apparaat weer sneller werken.

Koop een usb stick met voldoende geheugen en backup uw eenmaal per maand uw belangrijkste documenten, foto’s of video’s.

Iterium richt uw pc/laptop zo in dat bij een herinstallatie uw documenten, e-mail, foto’s en video’s gewoon op uw computer blijven staan.

!! let op: open geen berichten van onbekenden!! Wij kunnen een leesvenster voor u instellen dan kunt u de inhoud van een berichtje (e-mail) lezen zonder deze open te klikken.

Heeft u veel bestanden waar u altijd en overal de beschikking over wilt hebben? Dan is wellicht een externe harde schijf iets voor u of een opslag in de Cloud zoals Dropbox of Google Drive. Wij kunnen dit voor u op afstand instellen.

** iedere week komen hier nieuwe tips**